فرض کنید در شرایطی قرار گرفته که مجبورید از پلهها برای جابجایی بین طبقات استفاده کنید. برای مثال در ساختمان یا آپارتمانی هستید که آسانسور یا وسیله جابجایی دیگری ندارد و در این شرایط شما مجبور هستید از پلهها به هر تعدادی که باشند استفاده کنید و خود را به طبقه مورد نظر برسانید.
پس در ادامه سعی داریم نکاتی در خصوص نحوه صحیح بالا رفتن از پله را به شما معرفی کنیم که در صورتی که در این شرایط قرار گرفتید بتوانید آسیبی که برای پایین یا بالا رفتن از پله به کمر، ستون فقرات و زانوی شما وارد می کند را کاهش دهیم.
اما باز باید توجه کرد که بهترین کار برای برخی افراد استفاده از پله پیما، بالابر هیدرولیکی و … است. شما میتوانید با مطالعه مقاله «فواید و ضررهای پله برای زانو» از افرادی که نباید از پله استفاده کنند اطلاع دقیق تری بیابید.
روش صحیح استفاده ار پله
در ادامه نکاتی در خصوص نحوه صحیح بالا رفتن از پله را به شما میگوییم؛ حتما این نکات را هنگام استفاده از پله بخاطر بسپارید تا زانو و دیگر عضو های شما تحت آسیب جبران ناپذیری قرار نگیرد.
- هرگز روی پلهها ندوید! دویدن روی پلهها می تواند بسیار برای زانو و یا ستون فقرات شما خطرناک باشد و باعث سایشِ استخوان زانویتان بشود. برای صحیح بالا رفتن از پله با ارامش روی پله ها قدم بزنید.
- در صورتیکه از پلهها پایین میآیید به صورت زیگزاگ عمل کنید! هیچ وقت روی پلهها در مسیرِ مستقیم مانند پیادهروی حرکت نکنید چون که این کار باعث می شود فشار بسیار زیادی بر روی کمر و زانوی شما وارد شود.
- نه تنها به منظور پیادهروی بلکه برای بالا و پایین رفتن از پلهها بهتر است از کفشِ مناسب استفاده کنید! کفشِ مناسب کفشی است که پاشنه بلند نداشته باشد و یا کف آن صاف نباشد. بهترین حالت این است که بین دو حالت مذکور باشد و چیزی حدود ۲ تا ۳ سانتیمتر پاشنه داشته باشد. این حالت میتواند از آسیب رسیدن به کمر و زانوی شما جلوگیری کند.
- در صورتی که هنگام بالا رفتن از پلهها احساس خستگی می کنید حتما در قسمت پاگرد کمی استراحت کنید! به خصوص در صورتی که مشکل قلبی و تنفسی دارید این کار به استراحت قلب و ریه شما کمک خواهد کرد.
- به منظور ایجاد ارگونومی مناسب بدن به منظور کاهش آسیب به کمر و ستون فقراتو نحوه صحیح بالا رفتن از پله، کمرِ خود را صاف بگیرید، شکم خود را به جلو ندهید و ستون فقرات را به طرفین خم نکنید.
- در صورتی که مشکلی در کمر یا ستون فقرات خود دارید میتوانید از نردهها برای بالا رفتن از پلهها استفاده کنید و کمی از وزن خود را بر رویِ نردهها اعمال کنید.
- اگر سرگیجه دارید هنگام استفاده از پلهها احتیاط کنید و حتما از نرده برای حفظ تعادل استفاده کنید
- بهتر است کیسههای خرید و کیفهای سنگین را هنگام بالا یا پایین رفتن از پلهها با خود حمل نکنید! چرا که استفاده از این محمولههای سنگین میتواند آسیب زیاد و فشار زیادی را به زانو و مفاصل کمرِ شما اعمال کند.
- منظور از پله پله حرکت کردن این است که ابتدا یکی از پاها، مثلا پای راست را بر روی یکی از پلهها گذاشته و سپس پای چپ را در کنار پای راست قرار دهید و کمی مکث کنید و دوباره برای پله بعدی ابتدا پای راست را گذاشته و سپس پای چپ در کنار پای راست قرار دهید. این کار از آسیبها و ضربات شدیدی که می تواند به کمر و مفاصل شما وارد شود پیشگیری خواهد کرد.
- هرچه تعداد پلهها بیشتر باشند آسیبی که به کمر و زانوی شما وارد میکند بیشتر خواهد بود.
تا حد امکان در روز به تعداد محدودتری از پلهها استفاده کنید و سعی کنید دفعات جابجایی خود را کاهش دهید و نیز در صورتی که قصد اقامت در آپارتمان را دارید سعی کنید در طبقات پایینتر ساکن شوید که مجبور نشوید طبقات بیشتری را جابجا شوید. - هرچه ارتفاع پلهها بیشتر، آسیب نیز بیشتر و جدیتر!
برای نحوه صحیح استفاده از پله باید از پله های کوتاه تری استفاده کرد زیرا پله ها بلند باعث سایش زانوها و ایجاد مشکلات ستون فقرات ایجاد خواهد کرد. منظور از ارتفاع زیاد پلهها چیزی حدود ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر است. رعایت این استانداردها در ساخت پلههای ساختمانها بسیار ضروری هستند ولی متأسفانه در بسیاری از طراحهای ساختمان رعایت نمیشوند و میتوانند باعث ایجاد آسیب جدی در بدن فرد شوند.
با نحوه صحیح استفاده از پله آشنا شدیم.
در صورتی که مجبور شدید از پله استفاده کنید با استفاده از نکاتی که در این مقاله (نحوه صحیح بالا رفتن از پله) برای شما ذکر کردیم میتوانید آسیبی که ممکن است به بدنتان وارد شود را کاهش دهید.
شما میتوانید برای اقدام به خرید صندلی پله رو، بالابر پله ایستاده و یا بالابرهیدرولیکی از خدمات شرکت پلهتوان استفاده کنید. متخصصان ما آماده خدمت رسانی به مشتریان هستند؛ تنها لازم است با کارشناسان ما از طریق شماره های زیر تماس بگیرید تا پس از بررسی معیارهای شما نصب به نصب پله پیمای مد نظر شما اقدام کنند.
09124671283 09123833854