تهیه قطعات صندلی پله‌ رو

امروزه با گسترش زندگی آپارتمان‌ نشینی به‌خصوص در شهرهای بزرگتر و طراحی و ساخت آپارتمان‌های مسکونی و تجاری به صورت چند طبقه و به تبع آن وجود تعداد زیاد پله، زندگی برای افراد ناتوان، کم توان و همچنین سالخوردگان و افرادی که ناخوشی دارند دشوار شده است. به این صورت که آنها برای انجام فرآیندهای ساده زندگی مانند خروج از منزل دچار مشکل هستند و نیاز دارند که افرادی حتما به آنها کمک کنند و به این ترتیب زندگی مستقل قبلیِ خود را از دست داده و به افرادی نیمه مستقل و وابسته تبدیل شده‌اند.

برای دسترسی سریع به بخش‌های مختلف مقاله، روی عنوان موردنظر کلیک کنید:

تولید صندلی پله رو یکی از پیشرفت‌های عالی تکنولوژی جهت کمک به این عزیزان است که با طراحی و تولید این نوع صندلی این افراد می‌توانند به سادگی و بدون نیاز به کمک سایر افراد و اطرافیانشان هرگاه تصمیم گرفتند از منزل خارج شوند و نیازی به کمک دیگران برای انجام این کار نداشته باشند و این خود تحولی بزرگ در زندگی این عزیزان به حساب می‌آید.

در ادامه به بررسی بیشتر این صندلی از نظر مکانیکی و همچنین از نظر بررسی قطعات صندلی پله‌ رو و مکانیسم آن خواهیم پرداخت.

صندلی پله‌ رو چیست؟

بالابر پله رو، صندلی پله پیما از نام‌های دیگر این دستگاه هستند‌ در بررسی کارکرد این دستگاه و در تعریف آن بایست بگوییم این دستگاه یکی از انواع بالابر به حساب می‌آید که برای جابجایی افراد ناتوان و یا کم‌توان، معلولان و همچنین افراد سالمند به طبقات بالاتر به منظور کاهش استفاده از پلکان استفاده می‌شود.
این صندلی می‌تواند جایگزین مناسبی به‌جای استفاده از پله باشد چرا که استفاده از پله می‌تواند برای مفاصل زانو بسیار خطرناک و آسیب زا باشد.

همچنین این وسیله از ایمنی بالایی نیز برخوردار است و این افراد می‌توانند با اطمینان خاطر از آن استفاده کنند.

در صورتی که در منزل افراد سالخورده‌ای را دارید که در حرکت خود دچار مشکل هستند و از عصا یا ویلچر و یا واکر برای حرکت خود کمک می گیرند و یا دچار مشکلات مفاصل زانو و حتی کمر هستند، هر چه سریعتر برای خرید صندلی پله رو و نصب آن اقدام کنید! چراکه این وسیله می‌تواند آسایش و راحتی این عزیزان را فراهم کند؛ به این صورت که با نصب آن به نرده یا پله‌ها و سپس نشستن آنها  بر روی صندلی می‌توانند به سادگی بین طبقات جابجا شوند.

از طرفی میزان ترس استفاده از این وسیله کمتر از میزان ترسی است که آسانسور دارد به این دلیل که برخی از افراد دارای فوبیای فضای بسته claustrophobia هستند که خود می‌تواند مانع استفاده از آسانسور شود. پس این انتخاب می‌تواند گزینه مناسبی باشد که علاوه بر ایمن‌تر بودن راحتی در استفاده را نیز دارد.

صندلی‌های پله پیما
صندلی‌های پله پیما علاوه بر ایمن‌تر بودن راحتی در استفاده را نیز دارد.

انواع صندلی پله رو:

صندلی‌های پله‌پیما انواع مختلفی دارند و در دسته‌بندی‌های مختلفی جای می‌گیرند. این دسته بندی‌ها به صورت AC و DC از نظر نوع موتور مصرفی و همچنین به دو دسته چرخشی و با حرکت مستقیم از نظر نوع حرکت تقسیم‌بندی می‌شوند.

در ادامه توضیح مختصری از انواع پله پیما را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

  • نوع مستقیم: به این صورت است که صندلی تنها در جهت صاف و مستقیم حرکت می‌کند و محور آن یک خط صاف است.
  • نوع بالابر پله چرخشی: مخصوص راه‌پله‌هایی است که به صورت چرخشی طراحی شده‌اند و می‌تواند مسیر چرخشی را طی کند.
  • موتور AC: در این نوع صندلی پله‌رو از موتوری استفاده شده‌است که از برق AC و یا برق متناوب شهری استفاده می‌کند.
  • موتور DC: در این نوع از صندلی بالابر پله‌رو از نوعی موتور استفاده می‌شود که در آن از برق مستقیم یا DC استفاده می‌شود که بیشتر انواع صندلی پله‌رو خارجی در این دسته جای می‌گیرند. اما در اکثر صندلی‌های پله‌رو ایرانی از برق متناوب یا همان AC استفاده می‌شود.*بیشترین میزان انرژی این صندلی‌ها توسط همین سیستم باتری تامین می‌شود که جای باتری در محفظه واگن قرار دارد.

تاریخچه ساخت صندلی پله رو

ایده ساخت اولین صندلی پله رو در آمریکا و در اوایل سال ۱۹۷۰ ایجاد شد. در واقع مخترعین صندلی به این فکر افتادند که برای جابجایی افراد سالخورده و ناتوان مشکلات زیادی وجود دارد که این افراد می‌توانند از صندلی‌های پله رو به این منظور استفاده کنند.

بالاخره در سال ۱۹۷۵ یکی از شرکت‌های آمریکایی موفق به ساخت این صندلی شد و تحولی عظیم در زمینه محصولات بالابر را ایجاد کرد. پس از آن بسیاری از شرکت‌ها در سراسر جهان از جمله در همان آمریکا اقدام به طراحی و ساخت این صندلی‌های پله‌رو کردند.

صندلی بالابر پله رو چه زمانی به ایران وارد شد؟
در سال ۱۳۹۰ تعداد اندکی از نمونه‌های خارجی این صندلی به ایران وارد شدند اما به دلیل گران‌قیمت بودن آنها افراد کمی و یا حتی می‌توان گفت سازمانهای اندکی قادر به خرید و نصب آن بودند. اما در سال ۱۳۹۶ برای اولین بار مخترعین و دانشمندان مهندسی ایرانی توانستند به روش مهندسی معکوس و با ایده گرفتن نمونه صندلی‌های خارجی، انواع بومی و داخلی آن را طراحی و تولید کنند به این ترتیب این مشکل را نیز برطرف کردند.
صندلی پله رو قطعات مختلفی دارد که در ادامه به توضیح برخی از این قطعات خواهیم پرداخت.

اجزای تشکیل دهنده صندلی پله رو

اجزای تشکیل‌دهنده صندلی پله رو

قطعات صندلی پله رو را می‌توانیم به سه بخش تقسیم کنیم. اولین بخش آن ریلی است که به منظور حرکت این صندلی، بر روی دیوار نصب می‌شود. دیواری که در کنار پله‌ها یا در محل نرده‌ها قرار دارد. بخش دوم آن صندلی است که این صندلی دارای موتور است و به مسیر متصل شده است. بخش سوم اصلی تشکیل دهنده صندلی پله رو همان موتور آن است که در ادامه به شرح هر یک خواهیم پرداخت.

کیفیت موتوری که در تولید صندلی بالابر پله رو استفاده می‌شود بسیار اهمیت دارد؛ چرا که برخی از موتورهای بی‌کیفیت می‌توانند سر و صدای زیادی هنگام حرکت ایجاد کنند این در حالی است که موتور هایی هستند که با کیفیت بالا هستند و به منظور حفظ پاکیزگی محیط زیست و به منظور کاهش سر و صدا و آلودگی صوتی محیط طراحی شده‌اند.

اجزای جزئی و دقیق تشکیل دهنده صندلی پله رو:

  1. صندلی تاشو با قابلیت چرخش
    این صندلی‌ها باعث می‌شوند که کاربر هنگام استفاده از این وسیله ایمنی لازم را داشته باشد و بتواند آن را به هر طرفی که امن‌تر است بچرخاند. همچنین در بسیاری از صندلی‌های بالابر پله‌رو بخشی تحت عنوان Foot Place وجود دارد که کاربر می‌تواند پاهای خود را به منظور راحتی و حفظ تعادل بیشتر بر روی آنها قرار دهد. البته توسط برخی از شرکت‌ها این بخش حذف می‌شود. همچنین صندلی دارای بخش نشیمن‌گاه در رنگ‌بندی‌های متعدد است که می‌توان به سادگی رنگ آن‌ را با دکوراسیون منزل یا مجتمع تجاری هماهنگ کرد و از طرفی این بخش قابلیت جدا شدن کامل از صندلی را دارد که این خود هنگام تعمیرات و سرویس دستگاه کمک کننده خواهد بود و امکان دسترسی راحتتر را فراهم خواهد کرد.صندلی همچنین دارای اهرمی است که می‌توان با استفاده از آن صندلی را در دو حالت ۴۵ و ۹۰ درجه قرار داد که کاربر آن بتواند به سادگی سوار آن شده و یا از آن پیاده شود.
  2. واگن صندلی پله رو
    بخشی تحت عنوان واگن در این دستگاه تعبیه شده که وظیفه آن نگهداری کردن از بخش‌های حیاتی دستگاه مانند بخش نیرو محرکه صندلی است که این نیروی محرکه همان موتور گیربکس است که بسیار قدرتمند نیز هست. به غیر از آن سایر اجزا مانند چرخ‌دنده و شافت را نیز محافظت می کند اما این قطعات در قسمت پشت واگن واقع شده‌اند.
  3. کمربند ایمنی
    همانند هر وسیله نقلیه‌ای که کمربند به منظور ایجاد و حفظ ایمنی در آن استفاده می‌شود در این وسیله نیز به منظور ایجاد ایمنی بیشتر هنگام حرکت صندلی بر روی ریل کمربندهای ایمنی در آن تعبیه شده‌اند تا استفاده کننده از این دستگاه بتواند با اطمینان بیشتری آن را استفاده کند و خطر سقوط او هنگام حرکت کاهش یابد.
  4. سنسورهای تشخیص دهنده موانع
    این سنسور‌ها می‌توانند هرگونه مانعی که بر سر مسیر حرکت صندلی قرار دارد را شناسایی کنند و هنگام شناسایی چنین موانعی بلافاصله دستور ایست دستگاه را می‌دهند که این کار باعث می‌شود آسیبی به دستگاه وارد نشود.
  5. ریل از اصلی ترین قطعات صندلی پله رو 
    یکی از مهمترین بخش‌های سازنده دستگاه ریل است که به دو صورت می‌باشد. یک نوع جنس فولادی دارد و نوع دیگر جنس آلومینیومی. تفاوت این دو نوع ریل در این است که حرکت صندلی بر روی ریل آلومینیومی صدای کمتری ایجاد می‌کند ولی قطعاً هزینه بیشتری را نیز در پی دارد، اما ریل فولادی صدای بیشتری ایجاد کرده و هزینه کمتری به نسبت ریل آلومینیومی خواهد داشت.
  6. موتور از مهمترین قطعات صندلی پله رو
    همانطور که بالاتر توضیح دادیم از مهمترین اجزای سازنده صندلی بالابر پله‌رو موتور دستگاه است که می تواند به دو دسته تقسیم شود؛ دسته اول آن است که با سیستم برق متناوب شهری کار میکند و دسته دوم که با سیستم برق مستقیم شهری کار میکند. همانطور که گفتیم در نمونه‌های ایرانی دسته اول یعنی سیستم برق متناوب را بیشتر شاهد هستیم.
  7. گیربکس از یکی از اجزای اصلی صندلی پله رو
    از دیگر قطعات سازنده صندلی پله رو گیربکس است. گیربکس نیز همانند موتور دسته بندی مخصوص خود را دارد و بیشترین نوعی از گیربکس که در بازار مشاهده میکنیم نوع کتابی یا مکعبی است. گیربکس مکعبی به دو دسته جدای فلنچ‌دار و بدون فلنچ تقسیم می‌شود که در نوع فلنچ‌دار می‌توان الکتروموتور را به صورت مستقیم وصل یا کوپل کرد. شاید بپرسید گیربکس چیست؟ باید بدانید وظیفه اصلی گیربکس این است که نیروی موتور را منتقل کرده و به عبارتی باعث ایجاد نیروی حرکت می‌شود. دو مشخصه و ویژگی اصلی در گیربکس حائز اهمیت است و آن سایز گیربکس و نیز نسبت دور آن است. (دور ورودی به خروجی).از مولفه سایز به منظور تعیین میزان اعمال فشار بر روی چرخ دنده‌ها استفاده می‌شود که می‌تواند قدرت‌های گوناگونی را ایجاد کند و همچنین نسبت دور ورودی به خروجی آن می‌تواند سرعت و گشتاور صندلی را تعیین کند.
    بخش‌های فرعی دیگری نیز در ساختار صندلی بالابر پله‌رو وجود دارد که شامل موارد زیر هستند:
  8. لولایی جهت تا شدن مناسب بازوهای دستگاه.
  9. پدال‌های کنترل دستی که بر روی دسته صندلی دستگاه تعبیه شده‌اند.
  10. کلید امنیتی دستگاه به منظور خاموش کردن آن هنگامی که قصد نداریم از دستگاه استفاده کنیم.
  11. دسته‌ای جهت آزاد کردن صندلی برای چرخش راحتتر.فوتر دستگاه و بخش‌های سنسوری مخصوص آن.
  12. فوتر دستگاه و بخش‌های سنسوری مخصوص آن.
  13. کاوری به منظور پوشش موتور برای جلوگیری از ورود گرد و غبار به آن.

با قطعات صندلی پله‌ رو آشنا شدیم.

در ابتدای مطلب سعی کردیم شما را با مفهوم صندلی بالابر پله رو آشنا کنیم و احتمالا شما نیز اهمیت استفاده از آن را برای افراد سالخورده و نیز عزیزانتان درک کرده‌اید. در ادامه آن تلاش کردیم قطعات بالابر پله (صندلی پله رو) و نیز کارکردهای آن را برای شما شرح دهیم تا به میزان مختصری با کارآیی آن نیز آشنا شوید. شما می توانید به منظور تهیه قطعات صندلی پله رو به شرکت سازنده آن مراجعه کنید و یا از کارشناسان تعمیر آن جهت خرید این قطعات مشاوره دریافت کنید. ولی در صورتی که مشکلی برای صندلی پله رویی که تهیه کرده‌اید ایجاد شده است با کارشناسان مربوطه آن تماس بگیرید و پس از مشورت با آنها به منظور تهیه قطعات لازم اقدام کنید چرا که احتمالا خودتان به تنهایی نخواهید توانست آن را تعمیر کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 19 میانگین: 4.6]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.