آیا شما از بالابر هیدرولیکی خانگی در منزل خود استفاده میکنید؟ اگر پاسخ شما به این مسئله بله هست بهتر است در ادامه این مطلب با ما همراه باشید جرا که قصد داریم در این مقاله شما را با انواعی از عیوب احتمالی که ممکن است در دستگاه ایجاد شود آشنا کنیم که شما این اختلالات و نیز علل آنها را بشناسید و بتوانید در راستای رفع آنها اقدام کنید.
تعمیر وسایلی که به صورت معمول و روزانه استفاده میشوند بسیار مهم است. اگر وسیلهای خراب شده باشد و استفاده از آن به صورتی باشد که افراد به منظور انجام کارهای روزمره خود به آن نیازمند باشند، باید هرچه سریعتر در راستای تعمیر و حل مشکل آن اقدام شود. آسانسور، بالابر هیدرولیکی و وسایلی از این دست نیز به همین صورت هستند. اگر این وسایل خراب شوند به این دلیل که افراد متعددی در طول شبانه روز از آن استفاده میکردهاند ممکن است باعث ایجاد ناراحتی و نارضایتی در آنها شود. پس بهتر است هرچه سریعتر در جهت تعمیرات آن اقدام شود.
برای دسترسی سریع به بخشهای مختلف مقاله، روی عنوان موردنظر کلیک کنید:
در این مطلب سعی داریم در ابتدا به بررسی ساختار و عملکرد بالابر هیدرولیکی که به عنوان وسیله جا به جایی توسط بسیاری از افراد استفاده میشود بپردازیم و سپس عیوب و مشکلاتی که ممکن است برای هر یک از بخشها ایجاد شود را بررسی میکنیم و اطلاعاتی در جهت نگه داری و تعمیر بالابر هیدرولیکی نیز به شما ارائه خواهیم داد.
اجزای تشکیل دهنده بالابر هیدرولیکی
مطالب مرتبط: بالابر هیدرولیک چیست؟
جک هیدرولیکی
همانطور که از اسم بالابر هیدرولیکی مشخص است، در این وسیله از تکنولوژی هیدرولیک استفاده شده است. جک هیدرولیکی از جمله قطعات اصلی بالابر هیدرولیکی به حساب میآید که خود از اجزای دیگری تشکیل شده شامل:
- سیلندر
این قطعه به صورت استوانهای است که در اطراف جک هیدرولیک واقع شده است و نیاز است به منظور کارایی هرچه بیشتر آن ویژگیهایی را داشته باشد از جمله این که سطح داخلی آن له صورت کاملا صاف و صیقلی باشد، سطح خارجی آن به گونهای باشد که در برابر عوامل خورنده و نیز فشارهای وارده احتمالی مقاوم باشد. - پیستون
ابن وسیله به شکل استوانهای است که در درون سیلندر قرار گرفته است. این وسیله نیز همانند سیلندر به منظور افزایش کارآیی باید داری برخی از ویژگیها باشد. از جمله این ویژگیها میتوان به صاف و صیقلی بودن سطح تماس استوانه پیستون و سیلندر، آب بندی مناسب پیستون، قدرت تحمل نیروهای استاتیکی و مکانیکی اشاره نمود. - صفحه و یا plate
طراحی و ساخت این قطعه با این هدف انجام گرفته است که میتواند رو و یا زیر جک قرار بگیرد و نیروهای استاتیکی و مکانیکی را منتقل کند. جنس این قطعه نیز باید مقاوم و ضخیم باشد.
مطلب پیشنهادی: بالابر هیدرولیکی در تهران
پاور یونیت
یکی دیگر از بخشهای اصلی سازنده بالابر هیدرولیکی، پاور یونیت است. این بخش از آن جهت ضرورت دارد که بالابر هیدرولیکی میتواند نیرویی که به جهت جابجایی و نیز به حرکت درآوردن صفحات نگهدارنده لازم دارد از این بخش دریافت کند. در تعریف ساختار کلی پاور یونیت باید بگوییم که این قطعه جعبه فلزی و با استحکامی است که میتواند مدار هیدرولیک، سیستم فشار سازی و سایر متعلقات را در خودش جای دهد. هر پاور یونیتی از بخشهایی که در ادامه به بیان آنها خواهیم پرداخت تشکیل شده است.
- گروه شیرها
- موتور هیدرولیک
- پمپ هیدرولیک
- محفظه روغن
- سایر لوازم و تجهیزات اضافی
روغن هیدرولیک دستگاه
شاید بتوانیم بگوییم یکی از مهمترین بخشهای سازنده بالابر هیدرولیکی روغن دستگاه است که کیفیت آن، دمای آن و سایر عواملی که ذکر خواهیم کرد دارای اهمیت ویژه هستند تا بالابر هیدرولیکی بتوانند کار خود را به درستی انجام دهد. در ادامه به بررسی بیشتر این عوامل خواهیم پرداخت.
در سیستم هیدرولیک به دلیل عملکرد آن در هنگام کار کردن و ایجاد اصطکاک بر اثر جابجایی دستگاه، دمای زیادی در دستگاه تولید میشود و این گرما میتواند برای انجام فعالیتهای دستگاه مضر باشد و موجب خرابی دستگاه و کاهش راندمان آن شود. پس بهتر است روغنی با دمای مناسب استفاده شود تا بتواند وقوع این مشکل را کاهش دهد. بهترین دمای روغن برای حل این مشکل میتواند بین ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد باشد. ممکن است بر اثر بالارفتن یا پایین آمدن جک هیدرولیک و اصطکاکی که در نتیجه این عمل ایجاد شده است شاهد افزایش دمای روغن استفاده شده در دستگاه باشیم که در این صورت عملکرد بالابر هیدرولیکی با کاهش مواجه میشود.
پس دیدید که لازم است برای افزایش عملکرد بالابر هیدرولیکی این گرما از آن گرفته شود. این مسئله میتواند اهمیت انتخاب روغن مناسب برای دستگاه را برای ما روشن سازد. در صورتی که روغن مناسب انتخاب کنیم به غیر از حل مشکل گرمایی دستگاه میتوان با استفاده از این روغنهای مناسب بخشهای مختلف از جمله جک هیدرولیک، شیرها، مخزن، پیستون و … را روغن کاری کرد که این خود برای افزایش عملکرد مناسب دستگاه ضروری است.
پس میتوانیم بگوییم روغن استفاده شده در بالابر و جک هیدرولیکی باید دارای برخی از ویژگیها باشد تا بتوانیم بگوییم از روغن مناسب استفاده کردهایم. برای مثال روغن باید ویسکوزیته مناسب داشته باشد و به راحتی جریان یابد تا بتواند روغن کاری مناسب برای بخشهای مختلف بالابر هیدرولیکی ایجاد کند، از طرفی به میزان زیاد سفت نباشد که موجب کندی عملکرد دستگاه نشود و همچنین باید به گونه ای باشد که در دماهای پایین و در سرمای زیاد سر و صدای زیادی ایجاد نکند.
اگر سوالی در خصوص نحوه کارکرد بالابر هیدرولیکی دارید بهتر است به مقاله بالابر هیدرولیکی چگونه کار میکند مراجعه فرمایید.
ایرادات و اشکالات احتمالی دستگاه بالابر هیدرولیکی چیست؟
تا اینجای کار با ساختار کلی و به عبارتی اصلی بالابر هیدرولیکی آشنا شدید. در ادامه به بررسی برخی از مشکلات رایج در بالابر هیدرولیکی خواهیم پرداخت.
نشتی یا لیکیج دستگاه بالابر هیدرولیکی
یکی از رایجترین مشکلاتی که در این دستگاه بالابر ایجاد می شود مسئله نشتی یا لیکیج سیستم میباشد. این مسئله میتواند باعث بروز مشکلات جدیتر شود و بهتر است در همان مراحل ابتدایی شناسایی شده و نسبت به حل آن اقدام کنید. نشتی می تواند در سیستم پاور یونیت اتفاق بیفتد که به دو صورت زیر رخ خواهد داد:
- شیر پاور یونیت کامپکت
ممکن است نیرویی که بر دستگاه هیدرولیک دارد وارد میشود بیش از حد باشد و برای مثال وزن بارها و یا وزن افرادی که از آک استفاده میکنند بیش از اندازه ظرفیت آن باشد که این خود باعث نشتی روغن می شود، اختلال در عملکرد شیر پاپت ممکن است علت نشتی دستگاه باشد، اختلال در عملکرد شیر پاپت میتوانا به دلیل گرفتگی ساچمه پاپت باشد و به عبارتی شیر به درستی نتواند سوپاپ را قفل کند که در این صورت حتماً باید شیر باز بینی شود و در صورتی که مشکل دارد باید آن را تعویض کرد هر چند امکان تعمیر شیر نیز در این حالت وجود دارد و شما می توانید شیر را تعمیر کنید. علت دیگر مسئله نشتی ممکن است به اورینگ بندی دور شیر مربوط شود که نیاز است آن را هر چند وقت یکبار بازبینی کرده و در صورتی که مشکل دارد به رفع آن اقدام کنید. - چرخش پروانه ها در جهت مخالف
که در این صورت می توان اطمینان حاصل کرد که سوپاپ خطی دچار نارسایی و اشکال شده و اورینگ بندی آن باید بررسی و بازبینی شود و در صورت لزوم باید تعویض گردد. همچنین میتوان دستگاه را یک بار شست و شو داد تا این مشکل چرخش معکوس و پروانهها برطرف شود.
کاهش سرعت پایین آمدن بالابر هیدرولیکی
- ممکن است این مشکل به دلیل اختلال در شیر ایجاد شده باشد. پس ابتدا بهتر است فیلتر ورودی شیر بالابر را باز کرده، آن را تمیز کنید و اگر مسئله حل شد که چه بهتر، اما اگر حل نشده باشد میتواند به این دلیل باشد که نمد روغن دان که بر روی ریل اصلی روغن کاری انجام میداده است از مسیر اصلی خود منحرف شده و این امر باعث شده که فرایند روغن کاری بالابر هیدرولیکی به درستی انجام نشود. در ابن صورت باید این قطعه تعمیر شود تا سرعت دستگاه افزایش یابد.
- در صورتی که در دستگاه از شیر بلین استفاده میشود باید کارکرد صحیح این شیر توسط یک تعمیرکار کاربلد و ماهر بررسی شده و در صورت لزوم تنظیمات آن دوباره از نو انجام شود.
نشت و روغن ریزی از دستگاه بالابر هیدرولیکی
- میتواند روغن ریزی به دلیل مشکلات پکینگ اتفاق بیفتد.
- اگر سطح خارجی پیستون و یا سطح داخلی سیلندر دستگاه دارای خط و خش باشد ممکن است مسئله روغن ریزی اتفاق افتد.
- در صورتی که مدت زمان زیادی است که از دستگاه بالابر هیدرولیکی خود استفاده میکنید، مشکلاتی که در روغن ریزی آن ایجاد میشود امری کاملا طبیعی است و اصلا نگران نباشید چرا که میتواند به سادگی و با یک بررسی ساده حل شود.
ایجاد صدای نابهنجار هنگام بالا رفتن دستگاه بالابر
- رایجترین و سادهترین علت ایجاد این صدا در دستگاه بالابر میتواند اختلال در پکینگ پیستون باشد. به این صورت که دیواره پیستون بر روی دیواره سیلندر کشیده شده و صدای ایجاد شده ناشی از اصطکاک آنها است.
- در صورتی که مدت زمان زیادی است از بالابر هیدرولیکی استفاده میکنید، علت این صدای جیغ کشیدن میتواند به دلیل اختلال در لنتهای کفشک دستگاه باشد.
زور زدن دستگاه هنگام بالا رفتن برروی جک
- گاهی اوقات میبینید که دستگاه جهت حرکت رو به بالا، برروی جک زور اعمال میکند که علت آن میتواند کمبود و یا نبودن روغک در سیستم هیدرولیک باشد که با اضافه کردن روغن میتوانید این مشکل را حل کنید.
ایجاد صدا در بالای پاور یونیت
- علت این مسئله میتواند عدم استفاده از برخی قطعات باشد. به منظور رفع این مشکل شما میتوانید برخی از قطعات را تعویض کنید. برای مثال میتوانید بجای پمپهای معمولی از پمپهای اسکرو استفاده کنید و یا از موتورهای سه فازی استفاده کنید تا این مشکل رفع شود.
- میتوانید از پاوریونیتهای مجهز به پمپهای غوطه ور استفاده کنید.
کارکرد نامناسب و نادرست کلید شاسی فرمان
این مسئله میتواند به دلیل قطعی و یا شل بودن سیمهای داخل شاسی دستگاه اتفاق افتد.
هزینه تعمیرات بالابرهای هیدرولیکی
تعمیرات بالابر هیدرولیکی به جهت این که این وسیله با استفاده از نیروهای الکترونیکی و مکانیکی کنترل میشود باید توسط افراد کار بلد انجام شود. این افراد باید به دانش الکترونیک، هیدرولیک و برق آگاهی کامل داشته باشند تا بتوانند تمامی مشکلات آن را رفع کنند.
سرویس و یا تعمیر بالابر هیدرولیکی باید به گونهای باشد که بتواند در عین کاهش خطرات احتمالی و رفع عیوب دستگاه، هزینه شما را نیز تا حد زیادی کاهش دهد. این اتفاق زمانی رخ خواهد داد که شما از یک تعمیرکار متخصص خوب در این راستا استفاده کنید.
عوامل زیادی بر هزینه تعمیرات بالابر هیدورلیکی تاثیر خواهند داشت، برای مثال نوع بالابر، مدل بالابر، مشکلی که بالابر دارد و … میتواند باعث تفاوت هزینهها شود.
پله توان، تامین کننده بالابرهای هیدرولیکی
در این مطلب سعی کردیم شما را با هزینههای تعمیرات و نگه داری بالابر هیدرولیکی آشنا کنیم و همچنین به علل متفاوتی که میتواند باعث خرابی دستگاه شما شود پرداختیم. به منظور کاهش خرابی مجدد دستگاه و کاهش هزینههای تعمیرات بهتر است از تعمیرکاران متخصص استفاده شود. به این منظور میتوانید با شماره های زیر تماس گرفته و با متخصصان ما مشورت نمایید.
0214607287209123833854
در ادامه میتوانید با مقاله «صندلی پله پیما در تهران» با ما همراه باشید.