انواع مدل های بالابر هیدرولیکی و قیمت آنها

انواع مدل های بالابر هیدرولیکی و قیمت آنها

در ابتدا باید پرسید بالابر چیست؟
همانطور که از نام این وسیله بر می‌آید، بالابر دستگاهی است که با استفاده از آن می‌توان افراد، بار و … را از طبقه‌ای به طبقه دیگر جابجا کرد. این وسیله می‌تواند در منازل، مجتمع‌های تجاری، مغازه‌ها، آپارتمان‌های چندین طبقه، مراکز بزرگ مانند سالن‌های ورزشی و… استفاده شود.

بالابرها انواع مختلفی دارند، برای مثال نوعی از بالابر، پله رو نام دارد که این وسیله در راه پله و در کنار نرده‌ها نصب شده و می‌تواند با حرکتش به بالا و پایین افرادی که برروی آن سوار شده‌اند را جابجا کند. همچنین در انواع دیگر بالابر، بالابر هیدرولیکی آن مواجه هستیم که در این نوع از بالابر نیز می‌توان افراد و یا بار را جابجا کرد.

اگر بخواهیم دسته‌بندی مشخص‌تر و مناسبتری را از انواع بالابر ارائه دهیم می‌توان گفت از نظر حرکتی به دو نوع ثابت و متحرک و از نظر مکانیسمی بالابرها به دو دسته کلی بالابر هیدرولیکی و کششی تقسیم می‌شوند که بالابرهای کششی خود به دو دسته زنجیری و کابلی تقسیم بندی می‌شود. از آنجایی که بحث ما درباره بالابر هیدرولیکی است، درباره سایر انواع آن به ارائه توضیح مختصری بسنده می‌کنیم.

بالابر کششی چیست؟

بالابر کششی انواعی از بالابر هستند که بیشتر به منظور جابجایی بار در رستوران‌ها و مراکز تجاری استفاده می‌شوند. علت این‌که این نوع بالابر به منظور جابجایی افراد کاربردی ندارد این است که ضریب اطمینان کمتری به نسبت نوع هیدرولیکی دارد.

انواع بالابر کششی:

  1. بالابر زنجیری: این نوع بالابر ساده ترین مکانیسم به منظور بلند کردن مقادیر قابل توجهی از بار است. بالابرهای زنجیری از جنس فولادهای با دوام تولید شده است که به این سادگی از بین نمی‌روند.
    کارکرد بالابر زنجیری به چه صورت است؟ بالابرهای زنجیری از یک مکانیسم ساده استفاده می‌کنند به این صورت که مانند یک اهرم ساده هستند که می‌توانند با انتقال نیروی کم در فاصله زیاد، نیرویی بزرگ در فاصله کوتاه را جابجا کرد. اجزایی که می‌توانند باعث ایجاد این مکانیسم در بالابر زنجیری شوند، چرخدنده‌های آن و نیز گیربکس تعبیه شده در آن است.
  2. بالابر کابلی: این نوع بالابر به این صورت کار می‌کند که توسط کابل و وینچ به حرکت در می‌آید. در این وسیله از کابل‌های دوبل شده و نیز ترمزهای ضد سقوط استفاده شده است که می‌تواند ایمنی بیشتری را حین حرکت ایجاد کند.

دسته بندی دیگری از انواع بالابر:

  • بالابر نفربر: این نوع بالابر به این صورت است که می‌تواند افراد را تا ارتفاع مشخصی بالا ببرد و به این افراد این امکان را می‌دهد تا بتوانند در هر ارتفاعی که لازم است کار کنند.
    انواع مختلف بالابر نفربر: بالابر آکاردئونی، هیدرولیکی، مفصلی، ستونی، تلسکوپی، عمود بر و عنکبوتی.
  • بالابرهای ساختمانی: این نوع از بالابرها در ساختمان‌هایی که به صورت نیم ساخت هستند و یا کامل شده‌اند استفاده می‌شود. این نوع ابعاد و قدرت موتور متفاوتی خواهند داشت.
  • بالابر پله: این نوع بالابر در ساختمان‌ها و منازل مسکونی کاربرد بیشتری دارد و به منظور جابجایی افراد سالمند و ناتوان و نیز کم‌توان که نمی‌توانند از پله‌ها برای جابجایی بین طبقات استفاده کنند کاربرد دارد. این وسیله می‌تواند برای جابحایی افراد و نیز بارها باشد. برای مثال می‌توان فردی که روی ویلچر است را با آن جابجا کرد.
  • بالابر هیدرولیکی: برخلاف تصور عموم مردم، بالابر هیدرولیکی با آسانسور و لیفتراک و جرثقیل متفاوت است.

مطالب مرتبط: پله برقی خانگی

بالابر هیدرولیکی

همانطور که گفتیم بالابر وسیله‌ای است که به منظور جابجایی افراد و یا بار به نقاط دور از دسترس و نیز طبقات بالاتر و یا پایین‌تر یک ساختمان استفاده می‌شود. این نوع بالابر یکی از انواع بالابر است که مکانیسم آن به صورت هیدرولیکی است و با استفاده از مدار هیدرولیک فعالیت می‌کند و نیروی لازم برای آن از این دو روش تامین می‌شود. بالابر هیدرولیکی در انواع مختلف مانند بالابر خانگی، فروشگاهی، هیدرولیک کارگاهی و سکوی بالابر نفربر و ویلچربر ساخته شده‌است. همچنین از نظر تحرک به دو دسته متحرک و ثابت تقسیم می‌شود.

برای اطلاعات بیشتر میتوانید به مقاله بالابر هیدرولیک چیست؟ مراجعه کنید.

ساختار و اجزای تشکیل دهنده بالابر هیدرولیکی چیست؟

شاید با توضیحاتی که ارائه دادیم دوست داشته باشید بیشتر از قبل با بالابر هیدرولیکی آشنا شوید، پس در ابتدا به شما مکانیسم کارکرد آن‌ را معرفی خواهیم کرد.

اجزای تشکیل دهنده بالابر هیدرولیک، شامل موارد زیر هستند:

  1. پیستون که درون یک سیلندر قرار گرفته است،
  2. مخزن روغن
  3. پمپ
  4. سوپاپ دستگاه
  5. موتور به منظور هدایت پمپ
  6. سیستم هیدرولیکی
  7. سازه اصلی دستگاه
  8. سکو

مهمترین بخش تشکیل دهنده بالابر هیدرولیک همان بخش هیدرولیکی آن است که از این سیستم در سایر وسایل مانند خودرو نیز استفاده می‌شود.

نحوه عملکرد بالابر هیدرولیکی به چه صورت است؟

مکانیسم بالا رفتن و پایین آمدن در بالابرهای هیدرولیکی متفاوت است به این صورت که به منظور بالا رفتن بالابر هیدرولیکی یک پمپ روغنی که در دستگاه قرار دارد را به داخل یک سیلندر هل داده و به این طریق پیستون به طرف بالا حرکت می‌کند. این کارکرد مخصوص سیستم‌های هیدرولیکی است که در تمامی آنها مانند آسانسورهای هیدرولیک نیز کاربرد دارد.

مطالب مرتبط: بالابر هیدرولیکی چگونه کار می‌کند؟

مکانیسم پایین آمدن دستگاه بالابر هیدرولیک چیست؟

در پایین آمدن مکانیسم به این صورت است که دریچه‌ای باز می‌شود و روغنی که به داخل پیستون وارد شده است خارج می‌شود و دوباره وارد مخزن می‌شود. ادامه کار برعهده نیروی جاذبه است که با استفاده از آن واگن بالابر به سمت عقب می‌رود.

مزیت‌های استفاده از سیستم هیدرولیکی در بالابرهای هیدرولیک

  • اصلی ترین مزیت استفاده از سیستم هیدرولیک در این نوع بالابر این است که به فضاهای بالای شافت احتیاجی ندارند و نیز به این دلیل که این سیستم به کف ساختمان اتصال دارد قدرت بالاتری نیز دارد.
  • در این سیستم از آنجایی که از روغن استفاده می‌شود، اگر مشکلی در سیستم هیدرولیک ایجاد شود متناسب با اینکه سرعت نشت روغن چه میزان باشد، سرعت فرود آمدن دستگاه کم خواهد بود.
  • بالابرهای هیدرولیکی به نسبت انواع دیگر بالابر که نام بردیم (زنجیری و کششی) ارزان‌تر است و اگر بودجه برای پروژه مهم باشد این نوع می‌تواند مقرون به صرفه تر باشد.

معایب استفاده از سیستم هیدرولیک

  • به دلیل این که در این سیستم‌ها از روغن استفاده می‌شود نمیتوان سرعت زیادی را از این دستگاه انتظار داشت. دستگاه برای بالا رفتن سرعت نسبتا کمی دارد.
  • به دلیل این که در سیستم هیدرولیک از سیلندر استفاده می‌شود نمیتوان از آن برای آپارتمان‌هایی با تعداد طبقات زیاد استفاده کرد.
  • ممکن است مایع درون سیستم که همان روغن است نشت کند و مشکلاتی را ایجاد کند، هرچند که این مسئله در سیستم‌های جدید مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
  • سیستم هیدرولیک میزان مصرف انرژی بالایی خواهد داشت.

انواع بالابر هیدرولیکی چیست؟

بالابر ها را میتوان از دیدگاه ها متفاوت در دسته بندی های متفاوتی قرار داد. در ادامه ما از 3 نظر تحرک، کابین و کاربرد بررسی خواهیم کرد.

انواع بالابر هیدرولیکی از نظر نوع تحرک:

بالابر هیدرولیکی ثابت‌
عملکرد این نوع از بالابر به این صورت است که سازه اصلی آن و نیز سکوی آن برروی دیوار نصب می‌شود و این سکو توسط نیرویی که سیستم هیدرولیکی فراهم می‌کند در راستای سازه اصلی دستگاه با بالا و پایین حرکت می‌کند.

موارد استفاده از این نوع بالابر ثابت در جابجایی افراد و نیز جابجایی بار است که به صورت ثابت نفربر، فروشگاهی، خانگی، ثابت باری و نیز آسانسور هیدرولیکی ساخته شده‌اند. میزان توانایی حمل بار توسط بالابر هیدرولیکی ثابت‌ به اندازه ۲۰۰ کیلوگرم تا ۲۰ تن است و همچنین می‌تواند تا ۲۰ متر تغییر ارتفاع دهد.

بالابر هیدرولیکی متحرک
همانطور که از نام این نوع بالابر بر می‌آید می‌توان متوجه شد که این نوع بالابر هیدرولیکی مجهز به چرخ‌هایی به منظور حرکت است. بالابر هیدرولیکی نیز به منظور جابجایی افراد و نیز بارها استفاده می‌شود. هرچند استفاده این نوع از بالابر بیشتر در کاربردهای صنعتی و تعمیراتی است و در مکان‌هایی مانند کارخانه‌ها، سوله‌ها، انبارها، پروژه‌های عمرانی، زمین‌های کشاورزی و باغبانی، اماکن مذهبی بزرگ، مکان‌های ورزشی بیشتر استفاده می‌شود.

بالابر هیدرولیکی متحرک توانایی حمل باری به وزن ۱۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم را دارد و میزان توانایی تغییر ارتفاع آن چیزی حدود ۲۰ متر است‌. بالابر هیدرولیکی متحرک می‌تواند به دلیل توانایی حرکت و جابجایی آن بسیار کاربردی باشد.
انواع بالابر هیدرولیکی متحرک
: آکاردئونی، دکلی، بوم دار، مفصل دار و عنکبوتی.

انواع بالابر هیدرولیکی از نظر کابین

  1. بالابر با کابین: به صورت طبیعی و معمولا برروی بالابرها هیچ کابینی وجود ندارد، شما می‌توانید در صورتی که علاقه دارید به صورت جداگانه کابین تهیه کرده و روی آن نصب کنید و به این صورت ظاهری زیبا و نیز ایمنی بیشتری را در بالابر خود ایجاد کنید. در این حالت شکل بالابر شما نیز ماننا آسانسور خواهد شد.
  2. بالابر نیم کابین: برخی از افراد بجای خرید کابین کامل برای بالابر خود، نیم کابین در آن نصب می‌کنند که مانند کابین کامل نمی‌تواند ایمنی ایجاد کند ولی مناسب است.

انواع بالابر هیدرولیکی از نظر نوع کاربرد

  1. بالابر هیدرولیکی رستورانی: این نوع از بالابر در رستوران‌ها و به منظور جابجایی و نقل و انتقالات موادغذایی استفاده می‌شود.
  2. بالابر هیدرولیکی خانگی: این نوع از بالابرها در منازل و به منظور جابجایی افراد و وسایل بین طبقات استفاده می‌شود.
  3. بالابر هیدرولیکی فروشگاهی: این نوع از بالابر به منظور حمل و جابجایی مواد و بارهای فروشگاه‌ها کاربرد دارند.

کاربرد بالابر هیدرولیکی چیست؟

  • در منازل به عنوان نفربر و باربر کارآیی دارد.
  • می‌توان در مغازه‌ها و کارگاه‌ها به عنوان باربر یا نفربر از آن استفاده کرد.
  • شکل ثابت و متحرک آن را می‌توان در کارگاه‌ها و همچنین صنایع استفاده کرد.
  • می‌توان از آن بعنوان خودروبر نیز استفاده کرد.
  • در ماشین‌های شهرداری و نیز جرثقیل‌ها کاربرد دارد.

مزایای استفاده از بالابرهای هیدرولیکی

تا اینجا با تعریف و کاربرد بالابرهای هیدرولیکی تا حدودی آشنا شدید، حال باید بدانیم مزایای استفاده از این بالابرها چه می‌تواند باشد؟

  • این نوع از بالابرها ایمنی مناسبی را می‌توانند برای سرنشین یا کاربر آن فراهم کنند که این مسئله باعث می‌شود افراد با اطمینان خاطر بیشتر این وسیله را انتخاب کنند.
  • می‌توان از این وسیله در منازل و یا فروشگاه‌ها به عنوان نفربر و یا باربر استفاده کرد.
  • این وسیله را می‌توان در منزل و در فضای بسته آن و یا در فضای باز بیرون استفاده کرد که این مسئله بستگی به نیاز کاربران خواهد داشت.
  • از این بالابرهای در جرثقیل‌ها و ماشین‌های شهرداری به منظورهای مختلف استفاده می‌شود‌.
  • کار با این وسیله می‌تواند به سادگی فراگرفته شود و هیچ گونه سختی‌ای در کاربرد نخواهد داشت.
  • نگهداری و تعمیر این دستگاه مشکل ساز نخواهد بود و به سادگی می‌توان از آن استفاده کرد.
  • نصب و راه اندازی این دستگاه بسیار آسان است.
  • با توجه به این که این وسیله از کارایی‌های متعددی برخوردار است، هزینه خرید و نصب آن نیز بسیار مناسب است.

قیمت خرید بالابر هیدرولیکی به چه عواملی وابسته است؟

قیمت بالابرها بر اساس امکانات و نیز قدرتی که دارند متفاوت است و برای خرید بالابرهای هیدرولیکی تمام این عوامل را بسنجید و سپس خرید را انجام دهید. عواملی که در ادامه شرح خواهیم داد می‌تواند در تعیین قیمت بالابرها موثر باشد.

  • نوع بالابر چیست؟ قیمت خرید در انواع ثابت و متحرو متفاوت است.
  • جنس موادی که در تولید این دستگاه به کار برده شده چیست؟ چه تجهیزاتی در تولید این دستگاه استفاده شده است؟
  • قدرت دستگاه چقدر است و چه میزان وزنی را تا چه ارتفاعی می‌تواند جابجا کند؟
  • به منظور تامین امنیت بار و یا نفرات چه امکاناتی در آن قرار گرفته است؟
  • میزان برق مصرفی دستگاه چقدر است؟
  • جنس اجزای مختلف آن مانند پمپ و موتور از چیست؟
  • نوع بالابر یا به عبارتی بالابر کابین دارد و یا بدون کابین است؟

بر اساس این ویژگی‌ها قیمت انواع بالابر هیدرولیکی متفاوت خواهد بود و از حدود قیمت ۲۰ میلیون تومان تا ۴۰ میلیون تومان متغیر است.

خرید بالابر هیدرولیک و نصب آن به چه صورت خواهد بود؟

بالابرهای هیدرولیکی توسط شرکت‌های مختلفی ساخته و ارائه می‌شوند. نصب این دستگاه ممکن است کمی متفاوت از سایر دستگاه‌ها باشد و کارشناس نصب آن باید ابتدا محلی که قرار است آنرا نصب کنید و ویژگی.های دیگر آن را بررسی کند و سپس به نصب آن اقدام کند.

 

شما می‌توانید با مقاله «تفاوت بالابر هیدرولیکی و بالابر کششی» با ما همراه باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 24 میانگین: 4.1]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.